انتظارات ایران از دبیرکل جدید سازمان ملل متحد
جارستان-سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تأکید کرد: امیدواریم دبیرکل جدید سازمان ملل متحد با عزمی راسخ و تلاشی خستگیناپذیر به بازیابی و بازسازی نقش از دست رفته این سازمان بینالمللی در عرصه جهانی بپردازد. بهرام قاسمی با اشاره به رأی دیروز ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ” آنتونیو گوترِش” به عنوان نهمین
جارستان-سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تأکید کرد: امیدواریم دبیرکل جدید سازمان ملل متحد با عزمی راسخ و تلاشی خستگیناپذیر به بازیابی و بازسازی نقش از دست رفته این سازمان بینالمللی در عرصه جهانی بپردازد.
بهرام قاسمی با اشاره به رأی دیروز ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ” آنتونیو گوترِش” به عنوان نهمین دبیرکل این سازمان بین المللی ۷۱ ساله، تصریح کرد: آقای گوترش در شرایطی این سمت را از سلف خود پس میگیرد که در سرتاسر گیتی بحرانهای بسیاری صلح و امنیت جهانی را در معرض تهدید جدی قرار داده است.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با اشاره به تجارب و سوابق آنتونیو گوترش در سطح ملی و بینالمللی ابراز امیدواری کرد، دبیر کل جدید سازمان ملل متحد با استقلال و شجاعت بیشتری در عرصه ی جهانی عمل کند؛ چرا که گذشته او این امید را ایجاد میکند.
وی با بیان این که امیدواریم در دوره دبیر کلی او بر سازمان ملل شاهد تحولات بیشتری در احقاق حقوق ملتهای در حال توسعه باشیم، تصریح کرد: جهان در حال گذار امروز، با تحولات شگرف، پیچیده و پرشتابی روبرو است که اگر نتوانیم بر این بحران های متعدد، گسترده و عمیق از طریق اجماع و همکاری های جمعی تحت مدیریت سازمان ملل فائق آییم، جهان با یک دوران آشفته، در هم ریخته و مواجه با بحران های هر چه بیشتر غیر قابل حل روبرو خواهد شد. در همین راستا امیدواریم دبیرکل جدید سازمان ملل متحد با عزمی راسخ و تلاشی خستگیناپذیر به بازیابی و بازسازی نقش از دست رفته این سازمان بینالمللی در عرصه جهانی بپردازد.
به گزارش ایسنا، روز پنچشنبه گذشته ۱۹۳ عضو سازمان ملل در رأیگیری خود آنتونیو گوترش را به عنوان دبیرکل آتی این سازمان جهانی انتخاب کردند.
چند روز قبل از آن نیز شورای امنیت سازمان ملل متحد گوترش ۶۷ ساله را گزینهای مناسب برای جانشینی بان کیمون، دبیرکل فعلی سازمان ملل دانست.
با این انتخاب، بان کیمون، دومین دوره ۵ ساله دبیرکلیاش در سازمان ملل در ۳۱ دسامبر سال جاری پایان خواهد یافت و گوترش به عنوان نهمین دبیرکل این سازمان ۷۱ ساله این مسئولیت را برعهده خواهد گرفت.
گوترش از سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۰۲ نخستوزیر پرتغال و پس از آن به مدت ۱۰ سال مسئول کمیسیون آوارگان سازمان ملل متحد بوده است.
به گفته بسیاری از تحلیلگران گوترش در شرایطی از اول ژانویه ۲۰۱۷ دبیرکلی سازمان ملل متحد را بر عهده میگیرد که بان کی مون، دبیرکل سابق این سازمان بینالمللی به دلیل نداشتن استقلال و شجاعت لازم در طول ۱۰ سال گذشته آنگونه که باید نتوانست در انجام وظیفه خود در برخی از صحنههای بین الملل موفق عمل کند و عملکرد وی تاکنون با انتقادات گسترده ای روبرو بوده است.
به گزارش ایسنا، پنجشنبه گذشته نیز وزیر امور خارجه ایران، در پیامی انتخاب گوترش را به عنوان دبیرکل آتی سازمان ملل متحد به وی تبریک گفت.
ظریف در این پیام که از سوی غلامعلی خوشرو، سفیر ایران در نیویورک به دفتر وی ارسال شد، با اشاره به تجارب و سوابق آنتونیو گوترش در سطح ملی و بینالمللی، وی را در بهترین جایگاه برای قرار گرفتن در صدر سازمان ملل متحد دانسته است.
وزیر امور خارجه ایران همچنین در پیام تبریک خود خواهان مبارزه سازمان ملل متحد با افراطیگری خشن و ایفای نقش موثر و کارآمد این سازمان در یافتن راهحلهای مسالمتآمیز و برآمده از خواست مردم در یمن و سوریه شده است.
ظریف به ثمر رسیدن برجام را مایه افزایش امید در منطقه برشمرده و از گوترش خواسته است به اجرای کامل برجام و ایفای کامل تعهدات همه طرفها طبق این توافق کمک کرده و آن را پیگیری کند.
ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰